Mijn naam is Martijn Heidemans, trainer, coach en fysiotherapeut. Mijn passie voor bewegen is grenzeloos. Door de jaren heen ben ik niet alleen fysiek erg fit geworden, ook hebben mijn ambitie en zelfvertrouwen een boost gekregen. Maar naast sport heeft zich in de afgelopen jaren een nieuwe passie ontwikkeld. En dat is het overbrengen van deze liefde naar een ander. Dat gevoel wanneer je een tentamen of sollicitatie hebt “genailed” waar je zo hard voor gewerkt hebt is vergelijkbaar met het gevoel nadat ik iemand 5 kg. laat afvallen. Supervet om dit dagelijks te mogen doen. 

Mijn sportverleden ziet veel voetbal en fitness waarna ik de reguliere fitness heb vervangen voor bodybuilding en powerlifting. Ik vind het geweldig om met zware gewichten te werken en sta er vaak van te kijken waar een menselijk lichaam toe in staat is.

Sinds 2017 ben ik begonnen met het trainen en coachen van mensen in de sport. Als coach en fysiotherapeut kijk ik met een analytisch oog naar de anatomie en het motorische patroon van mijn cliënten. Bovendien vind ik het erg belangrijk om iemands kracht en zwakke punten in kaart te brengen. Pas dan kan er een concreet en persoonlijk plan worden gemaakt dat jou van A naar B brengt. Echter is mijn visie niet alleen mensen te begeleiden naar een fysiek doel, maar ook in alle andere relevante factoren. Fysieke gesteldheid staat sterk in relatie met mentaliteit en socialiteit. Pas wanneer alle drie de factoren groen licht geven boek je resultaat. Daarom is een trainer niet hetzelfde als een coach. Het is echt een vak apart. 

Persoonlijke (gedrags-)ontwikkeling zijn voorwaarden van een duurzaam plan. Dus je zal zelf aan de bak moeten! Maar mijn doel is jouw doel en daar heb ik alle vertrouwen in. Durf jij dat aan?


Mariël

Als voormalig fanatiek handbalster heb ik altijd al een passie voor sport gehad. Voor het spel, het menselijk lichaam en bewegen. Maar ook fascineert mentale progressie me enorm. Sport, training en/of fitness… om het maximale uit jezelf te halen is er altijd een mentale drijfveer nodig. Je wil altijd een stapje buiten je comfortzone treden om groei mogelijk te maken. Een jaar geleden besloot ik dan ook deel te nemen aan mijn eerste bikinifitnesswedstrijd. Na lang zoeken merk ik dat hier mijn hart ligt. Alles komt samen voor mij in deze sport. Tot het uiterste gaan, het vrouwelijke moment op het podium en het bouwen aan je shape en je performance. Vooral het proces ernaar toe; hoeveel je over jezelf leert, je lijf maar ook je mentale kracht. Je kunt onmogelijk veel bereiken als wilskracht, motivatie en discipline elkaar ontmoeten.

In mijn handbalverleden heb ik deze drive al ontwikkeld. Maar ook het omgaan met verlies en tegenslagen heb ik vroeg geleerd. Nadat ik stopte met handballen vanwege een schouderblessure, ben ik me gaan storten op fitness. Ik ben zoals ieder ander begonnen zonder doel en niet wetende waar te starten. Vaak onderuit gegaan, maar daar veel van geleerd. Al snel had ik een nieuwe doelstelling: ik wilde gespierder en sterker worden. Het euforische gevoel na een heftige trainingssessie en trots wakker worden omdat je dichter bij je doel bent, dat is waar ik het voor doe. Dat is persoonlijke overwinning. Vanaf toen wist ik dat ik hiermee andere mensen wilde helpen en ze wilde laten zien waar ze toe in staat zijn. 

Naast leren door ervaring heb ik ook veel geleerd door de theorie te bestuderen en mijn certificaten te halen als personal trainer en coach. Ik wil altijd weten hoe iets zit, waarom iets gebeurt en wat de achterliggende gedachte is, zodat ik mijn cliënten op de beste en meest persoonlijke manier kan begeleiden. Omdat ik elke fase mee heb gemaakt van wedstrijden tot de beginnersfase kan ik me goed in je verplaatsen en zo ook een passende manier vinden om je te coachen en te trainen. Een manier die jou niet in de weg staat, maar juist iets toevoegt aan je leven, bij zowel gevorderden als beginners. Dat is mijn doel: dat jij jezelf zo in de spiegel aan kunt kijken en kunt zeggen dat je het gedaan hebt. Jouw eigen persoonlijke overwinning. Dat is wat ik je wil bieden.